Snabbt från torpet i skogen


Glad jag trots allt äter (nåväl en liten svacka just nu) kött från skogen, de har levt ett gott liv.
Den halva grisen vi skall sänka ner i frysen nästa vecka har levt ute. Lammen vi äter likaså.

Fram med småskalig köttproduktion och ät lite mindre kött, varje dag är icke nödvändigt.

Igår julbord uppe på Aboda. Ensamma.
Mat av bästa sort och man i blickfång.
Så jävla välbehövligt.



Tills senare!





Vad blir det för mat?


Idag har jag hunnit suga upp en bejbisstrumpa med sugen, vikt tvätt, tömma diskmaskinen, matat katten (de andra är på vift), spillt yoghurt, ätit ett chips, druckit ur allt kaffe ur pannan, pratat i telefonen, plockat cdskivor, låst alla låsbara  skåpsdörrar.

Bejbis har hunnit suga på en schampoflaska, kört radiobil i badrummet (åker i L8s läragåstol och krockar med alla väggar, duschar, mammor, fötter som är i vägen), sugit på febertermometern (som inte är till för den änden om vi säger så), slängt ut alla cdskivor som ligger gömda i ett skåp i vardagsrummet, dragit ut toalettpappret, öst ur alla mössor och vantar som ligger i lådor i hallen, provsugit på dörrstoppen, gömt en strumpa under sängen (numer uppsugen), dragit ut alla pappas kalsonger och strösslat golvet med dessa, dragit ur och smakat på modemet.


Jag vill sova.




Förövrigt.

Har tappat alla sugar (ja de har jag strösslat med ovan..) på att laga mat för det är bara samesame
dag ut och dag in. Jag som var så innovativ med matlagningen förut.
Förslag? Snälla? Maila gärna.

Är så less på viltgryta, stek (lamm, svin, rådjur) färs (svin, rådjur, nöt, lamm), potatisplättar, spaghetti, lammkotletter, vildsvinskotletter, svampsoppa, paj.
Det där är vad vi äter jämt. Pannkakor steker jag inte, så dont even go there.

Vad ska vi äta? Vad ska NI äta?

Uppslag please tack!




Måste man fira allt som går?


Men nu fyller en kusin till barnen år, igen, och jag undrar om det måste vara så jävla nödvändigt att ha släkt/vuxenkalas för en, den här gången, sjuåring?
För två veckor sen fyllde en annan kusin tre. Några veckor innan dess en annan..osv osv. Ja ni vet.
Sen hade vi farsdag då alla samlades och stackars min vän Li som har en släkt som firar även namnsdagar. Där firar de allt som möjligtvis går att fira. Kanske är det ett sätt att lysa upp vardagen men för min del är det bara ren pina.

Jag tycker det är aptråkigt att gå på såna tillställningar. Samma folk (släkt från någons sida, ibland bådas sidor), samma mat, samma leksaker, samma barnkaos, samma kaffe.
När jag bodde hemma ( inte så länge sen) var jag den enda som inte var hemma när min födelsedag firades, de andra satt bänkade ihop med  släkten och firade mig i min frånvaro.

En sida av mig tycker att en födelsedag ska firas så mycket det går, ett tillfälle att få umgås och ha det trevligt.
En annan ( den övervägande delen) tycker det är ångestframkallande och så INNIHELVETE TRÅKIGT!! Ungar vill väl för fan ha barnkalas och skiter väl i om släkten kommer eller ej? Eller?

Nu kan man ju tro det beror på folket, men det är inte det. Jag tycker bara det är skittrist. Det tar en hel dag av vår lediga tid då det alltid ska läggas på en helg.  Jo jag beter mig när vi är bland folk. Ler, nickar och gör inlägg som -Ojdå, -är det sant?, -oj vad kul! - Jaså. -Hurmenar du då? osv. Men jag tycker inte det är kul, jag gör inte det. Jag kan göra det för barnens skull, jag är inte helt känslokall men det jag vill lysa upp här är just om det är för barnens skull eller för de vuxnas? Det ÄR trevliga människor men jag är osocial och vill bara inte.

Är det min skyldighet att kamma upp ungarna och klämma i mig i en klänning eller är det okej att slippa?

Planen på söndag är att M går med ungarna då det är hans sida släkten och jag åker till T och rider.
För några veckor sen var det min sida släkten och då är jag inte så fin i kanten utan vi sket helt enkelt i det.

Måste man verkligen fira ojämna barnfödelsedagar som inte är ens egna ungars?


Today is a goooood day


Aha!

Senaste nätternas sömn har stannat på ett snitt på 3ochenhalvtimme.
Med en bejbis på armen gjorde jag sedan detta men inspiration av Ulrika.

Im good.

Fram med mindre sömn åt folket, du blir slug avatt!


Free IQ Tests





Ni kan do it här



Superior intelligence! Jag är nästan Einstein, det kunde man tro va?


/ Ödmjuk




Ps. Detta jävla soliga väder tar döden på mitt humör. Damm damm damm, damm överallt. Släck soljäveln! Ds.

Ps 2. Var tvungen göra mensatestet också nu när det verkar flyta. Jag sjönk kan man säga; 

(Kopierat rakt av från Mensa.se, prova du också!)
   

Resultat

Din IQ beräknas vara

122


Detta motsvarar 93:e percentilen, dvs 93% av befolkningen har en IQ mindre än 122.För medlemskap i Mensa krävs en IQ på 131 eller mer, vilket uppnås av 2% av befolkningen, alltså 98:e percentilen.

Även om just denna prestation placerar dig en bit under avskärningen finns det en skaplig möjlighet att du ändå skulle kunna kvalificera dig för medlemskap i Mensa. Anmäl dig till det övervakade antagningstestet för att få veta säkert!


(Kopierat rakt av från Mensa.se)

 


Om jag inte

hade M som kliver upp och kokar kaffe åt mig på morgonen kan jag
inte svara på hur det skulle vara ställt här hemma.

 

Nu bakar vi bröd.



 

 


Morotstzaziki

is the shit.

THE SHIT!

Så jävla smarrigt folk, ät ät ät.

Morötter (mycket)
vitlök (mycket)
yoghurt (lite)
salt (lite)
peppar (lite)
olivolja, extra oskyldig (lite)
y persilja (lite).



To the last slick!

/ Stinky


In ze zäng in ze night

I morse 05.30 ligger klimping i mitten med utbredda armar i  1.60sängen med pappan och mamman
på varsin kant med en fot i golvet. Pappan delar dessutom kudde med BabyIor som mamman sulat iväg på honom under natten när mamman vankat med lilla guldklimpen som vägrade sova mellan 22-01 i sina armar och pappan har mage att snarka när allt mamman vill göra är att sova. Lilla BabyIor satt som ett smäck i pappans huvud med enda reaktion en vändning på kroppshyddan och en liten avslutssnark.

Han hade iaf vett att ge fan i att snarka mer.





Så mycket

att säga om gårdagens diskussion och mailkonversation med landstingets primärvårdsledning i Kalmar län. Får återkomma i det fallet. Jag känner mig nöjd med slutresultatet men är upprörd över att alltid behöva slåss och använda fina ord för att komma ngnstans. Jag kan fortfarande, det visade sig igår. Ibland lönar det sig att fortfarande orka vägra finna sig i all skit. Numer låter jag aldeles för mycket passera, har lovat mig själv följa upp det här. Landstinget i Kalmar län har visat sig vara otroligt oflexibla och osmidiga jämfört med många andra landsting. Varför då undrar jag.
Ska skriva ner det hela när jag får TID.


Idag jobbar jag.

Dagens kund:

- Hej, skulle vilja ha Baileyskaffe
- Tyvärr, det är slut. Det enda smaksatta vi har kvar är kardemumma.
- Har ni inget Baileyskaffe?
- Nä precis, det är slut. Vi får leverans nästa vecka. Det enda smaksatta vi har är kardemumma.
- Har ni bara kardemumma?
- Ja precis. De andra kommer nästa vecka.
- Men jag som skulle ha apelsin och vanilj också. Har ni inte det?
- ......



Iaf.
Min man räknar nog med ligga idag. Han förbereder en kalasmiddag.
Tänker inte meddela att det är Sthlmsblodbad under bältet fören efter maten.

Tjingeling.


Igår

var det utvecklingssamtal i skolan för T&S och för att hinna dit mötte jag och Bejbis upp M på jobbet så han bara kunde hoppa in i min bil och ta bejbis och jag ta hans bil (Landrovern) till stan. När jag ska klättra upp i hans bil kommer några jobbargubbar ut och ska gå till sina bilar och frågar om det är mina fötter som sticker ut därbak. Vadå sticker ut därbak, menar jag. -Ja är det dina fötter? Jag svarar jag har mina fötter på mig och de därbak får väl sticka ut då.

Väl framme i "staden" parkerar jag på den välfyllda skolparkeringen och tar mig en titt därbak, jag inser ju humorn på gubbar är låg så jag förväntar mig detmesta. Men vem ligger därbak med baktassarna ivädret om inte Herr Fälthare. Eller, fd Herr Fälthare. Jamen vad passande! På en skolparkering.
Messar snabbt påväg in till skolan till M att det faktiskt ligger en hare i bilen. "Så duktig" är det enda han svarar.

IRONI vänner. Han gör sig spydig. Jag är alltså duktig som kan se skillnad på en hare och kanin. Ingen som helst skam över att han skickat mig till stan med en HARE bak i bilen.

 

Idag hitter vi Herr fd Fälthare hängandes på vedbon med granris i buken.

 

Livet är hårt på landet.



 

 


Lovelöv


Söndagen gick till en ren familjefest av lövkrattande (RÄFSA HETER DET, fräser M, men nu är jag uppvuxen i Sthlm och där säger man kratta, iaf i min del av stan. Han blir skitprovocerad av att jag lär barnen att KRATTA löv och hämtar en järnkratta, en riktig alltså och visar pedagogiskt skillnaden. Skitkul tycker ju jag att det är och har talat vitt och brett om hur vi har krattat löv i helgen) och grillning av korv i höstrusket.

Ett dagsarbete och vi har bara gjort baksidan.

 

Igår tog vi alla influensavaccinationen enbart för Bejbis skull. Idag har jag feber som en jävla mes, jag som aldrig har feber blir så jävla klen bara jag passerar 37,4. Hej Panodil.
Förövrigt kan jag inte klaga, vi har alla känslan av att ha blivit rejält påpucklade på armen men fö inget illa med det.

Grattis säger vi till L8 som passerar ännu en åldersnivå. Hurrahurra! Frågan är bara vad vi strävar för? Pensionen?
Då jävlar ska det drickas lunchvin på restaurangerna och tallas på lammkött.

Nu måste jag elda.

Pussiljumsken


Telefjånen

is funk igen.

Är skitless på alla recept på tv eller tidningar som enbart består av vildsvin/lamm/älg alt rådjur i rosmarin och enbär i olika konstellationer. Jättefint och jättegott. Jo precis. Om man inte äter det JÄMT!!! Fan vad jag längtar efter en jävla Kolbergakebab bakpå Lindas moped Med båda sås på mycket. Och torka av fingrarna på ridkläderna. Fan va skönt.

Kulturnatt igår, svintrött idag. Ska iväg chokladprova för ett gäng möhippare. Ska det till ett bröllop för vi ska få gå på kalas med vänner förövrigt? Det är så jävla bökigt få ihop ngt numer så jag skiter i det, jag har försökt.
Jag tackar ja när ngn annan tar tag i det.

Iaf.

Åt oxfilé igår, till sista slicken! Jag tänker fälla en buffel så vi kan få lite nötkött, är så less på
djuren i frysen. Nu upprepar jag mig. Är lite stressad, borde kanske plocka ihop choklad istället för att sitta här och sura. Jag är hungrig också.


Ja vi säger väl det då.



RSS 2.0